UITBREIDING TECHNISCHE INSTALLATIE

Het “Cantine Theater Dorplein” ligt qua presentaties, door de Corona nog steeds op non- actief. Maar we hebben niet stilgezeten en hebben we ons als bestuur en vrijwilligers samengepakt om de zaal en voorzieningen te verbeteren en uit te breiden. Het betreft een heel pakket aan maatregelen. Een belangrijk onderwerp is het verbeteren en veilig maken van de elektrische voorzieningen. Door de jaren heen is hier al veel aan gedaan, maar de overzichtelijkheid en structurele aanpak had niet de hoogste prioriteit. We hebben een weloverwogen plan opgesteld waarin de verschillende onderdelen als een puzzel het totaalplaatje laten zien, zoals verlichting van het podium, door het plaatsen van trussen met de bijbehorende lampen, veiligheidsvoorzieningen op de zolder, vernieuwen van meterkasten, (losse) bedrading in kaart brengen en deze opnemen in een overzichtelijk schema. Hierdoor hebben we straks een veilige installatie waar we weer jaren mee vooruit kunnen.

Gelukkig staat de beheerder van de Cantine ons met raad en daad bij.

Ook andere specialisten op het gebied van licht en geluid hebben zich actief beschikbaar gesteld om hun kennis m.b.t. podium-gerelateerde zaken met ons te delen.

Naast de elektrische voorzieningen is ook de kelderruimte opgeruimd, de toiletruimten achter het podium voorzien van wasbakjes met stromend water en een afvoer, de zolder opgeruimd etc. etc.

Leuk om te melden is dat we een tweetal professionals hebben gevonden die de Ibach kamervleugel gaan opknappen met het geld dat opgehaald is tijdens de gehouden crowdfunding, zodat we hier weer een mooi gerestaureerd en goed bespeelbaar instrument door krijgen.

Verder doen we op zaterdag 29 mei 2021 mee met de NLDoet Actie van het Oranjefonds en willen we dan de garderobe- en barruimte gaan verven en opknappen, hier kunt u zich voor opgeven als vrijwilliger via de website van NLDoet.