Hoe staat het met die mooie gezellige theaterzaal in de Cantine?

Door het akelige Codiv-19 is ook voor ons, net zoals de rest van de culturele sector, veel roet in de programmering van het afgelopen halfjaar gegooid. Normaal hebben we maandelijks diverse evenementen. Zowel zelfgeorganiseerd of externe partijen die gebruik willen maken van deze mooie zaal. We hadden gehoopt op mooie concerten van harmonie Les Echos, open podia voor akoestische muzikanten en een pianofestival voor jeugdige muzikanten.

De komende tijd ziet er nog steeds niet rooskleurig uit, door onze relatief kleine zaal en een groep vrijwilligers waarvan de meeste tot de ‘’risicogroep’’ behoren, kunnen we maar beperkt evenementen organiseren. Niettemin doen we ons best om de Cantine ‘’coronabestendig’’ te maken en de kleinere evenementen door te laten gaan.

Voor hen die niet bekend zijn met de Theaterzaal: het heeft een groot vast podium, goede projectie mogelijkheid, een goede geluidsinstallatie en een mooie antieke piano die op termijn wordt gerestaureerd. Dit geheel met een para-commerciële horeca vergunning. Ook is er een goede parkeermogelijkheid.

Voor hen die de zaal kennen, zien daar in een charmante, intieme, akoestisch goede zaal, die zowel voor harmonie orkesten, solisten, rockbands, seminaars, open podium, lezingen, en films etc. gebruikt kan worden. Maar het is ook een zaal waar familie bijeenkomsten zijn gehouden en intieme High Tea voor vrijwilligers.

Wij zien de zaal als unieke zaal, een ware parel voor heel Cranendonck: gelegen in een rijks- en gemeente monument. Een heel aparte zaal. Apart, omdat het geen horecagelegenheid is, geen gemeenschapshuis is, maar een theater/concertzaal van toegevoegde waarde voor Cranendonck. Het verdient daarom alleen al een aparte status dat wij aangevraagd hebben bij de gemeente.

Ondanks Covid-19 vinden er nog steeds veel ontwikkelingen plaats in de Cantine. Zo is er een groep werkzaamheden met vrijwilligers die bezig zijn met het verder ontwikkelen van de zaal. Zo is de overvolle kelder opgeruimd en is het podium geschuurd en verbeterd. Op termijn proberen we te werken aan een uitbreiding van de podiumverlichting en het opknappen van het plafond boven de bar.

Wilt u op de hoogte gehouden worden rondom activiteiten in Cantine Theater Dorplein? Meld u zich dan aan voor de nieuwsbrief.

 

''Onze vrijwilliger Nico Bax bezig met het schuren van de houten vloer van het podium'' Foto: Jac Duis